Skillnaden mellan premium och ekonomi värmepellets

Om du har hört mycket prat om premium och ekonomi värmepellets och halmpellets, men är osäker på vilken du behöver, så här är vad du behöver veta.

Premium värmepellets

Premium pelletsen är tillverkad av barrved, som produceras vid bearbetning av trä. Därefter barkas träet och pressas till cylindrar, som är helt ljusa i färgen. När de bränns kommer denna typen av bränslepellets ge minimalt med aska, vilket innebär att din panna eller kamin kräver mindre rengöring. Kanske du bara behöver spendera en stund om dagen eller veckan att hålla din panna eller kamin i bästa skick, så att det fungerar som bäst.

När du använder premium värmepellets, kommer du att få en jämn kvalitet av produkten och du har en försäkran om att det bränsle du använder för att värma ditt hem eller arbetsplats uppfyller europeiska standarder som garanterar värme och kvalitet. Detta innebär att varje påse eller leverans av träbränsle du använder kommer att ge samma mängd värme, och ska kvalitetssäkras.

Många av de ledande tillverkarna rekommenderar att du bara ska använder premiumpellets i din pelletspanna och kamin. Att använda ekonomi pellets kan innebära att du inte får samma mängd värme och effektivitet från din panna eller kamin, eftersom den termiska effekten av ekonomi pellets inte är garanterat att vara lika konsekvent.

Ekonomi värmepellets

Ekonomi pellets är också tillverkad av barrved men innehåller ofta lite bark eller återvunnet rent barrved. Dessa är oftast kortare och mörkare än premium träpellets, och är idealisk för användning i till exempel öppna spisar. Eftersom det inte finns någon standard för ekonomipellets, finns det ingen garanti för deras värme, eller konstruktion, därför rekommenderas de inte för användning i moderna vedpannor och kaminer.

När de bränns, kommer ekonomi halmpellets producera mer aska än premiumpelletsen, och så om du använder dem som bränsle, måste du tillåta lite mer tid för rengöring.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Skillnaden mellan premium och ekonomi värmepellets